Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kirjasto

*Koulun kirjasto on suuri ja tuoksuu vanhalta paperilta. Niin kuin jokaisessa kirjastossa on tapana, on täälläkin hiljaista, mutta silti nurkan takaa kuuluu hihitystä ja joku repäisee sivun.*

Alta löytyy kaikki tarpeellinen, jota tarvitaan, että pystyisi roolipelaamaan kanssamme SiCissä. Lue kohdat, joissa on ☼ edessä. Kohtiin, joissa ei ole merkkiä, voit palata, kun tarvitset tietoja tai jos sinulla on tylsää ja haluat lukea jotain. Kokeneet roolipelaajat voivat vain silmäillä roolipelaamisesta kertovan kohdan läpi.

Kirjahyllyt

Yleisesti

☼ Säännöt

☼ Miljöö

☼ Roolipelaaminen

Raha

Status

☼ Koulunkäynti

Lomake

Yleisesti

School in California on roolipeli, joka kertoo opiskelijaelämästä (ja myös opettajaelämästä) Kaliforniassa sijaitsevassa koulussa, Apollon Boarding Schoolissa. Mahdollisten väkivaltaisten tai seksuaalisten roolipelausten takia sinun tarvitsee itse miettiä, haluatko liittyä. Kaikkeen sinun ei tarvitse suostua ja sinun ei tarvitse kuvailla kovinkaan tarkasti esimerkiksi väkivaltaista kohtausta, jos et halua. Ylläpito on mahdollisen aktiivista ja osallistuu myös itse roolipelaukseen. Kunhan jokainen noudattaa sääntöjä ja on ystävällinen toiselle, kaikki sujuu hyvin!

Säännöt

1. Minkäänlaista kiusaamista ei saa esiintyä roolipelaajien välillä. Jos joku huomaa kiusaamista tms. tapahtuvan, on siitä ilmoitettava heti ylläpidolle, yksityisellä mieluiten. Kiusaaja saa varoitusmerkin, vakavasta kiusaamisesta hänet erotetaan. Koskee myös kuppikuntailua.

1.1. Hahmot roolipelissä saavat toki kiusata toisiaan. 

2. Jokainen varmasti tietää, minkälaisia hyvät käytöstavat ovat, joten niiden mukaan myös käyttäydytään. Roolipelissä käyttäydytään roolipeliohjeiden mukaan.

3. Roolipelaa vähintään kerran kuukaudessa, muuten olet erotusuhan alla. Tietysti olisi suotavaa roolipelata useamminkin, että pysyy juonessa mukana.

3.1. Jos et ole roolipelannut kuukauteen, saat varoitusmerkin viikoksi. Jos tämän viikon jälkeen et ole vieläkään roolipelannut, sinut erotetaan. Jos sinulla on jo varoitusmerkki, sinut erotetaan suoraan kuukauden kuluttua edellisestä roolipelaamisesta.

3.2. Lomalaisia tämä ei tietysti koske. Ilmoitathan lomasi pituuden vieraskirjaan.

4. Toisten nimimerkeillä ei saa esiintyä.

5. Kritiikki sivuista kerrotaan kohteliaasti ja rakentavasti yksityisellä (jos et halua selitystä tai vastausta) tai julkisella vieraskirjassa. 

5.1. Jos sinulla on kritiikkiä annettavana toisesta roolipelaajasta, ilmoita asiasta yksityisellä ylläpidolle, niin ylläpito hoitaa tilanteen. Jos asia on pieni ja on hoidettavissa vaikka chatissa, voit hoitaa sen siellä toisen mieltä pahoittamatta (esimerkiksi huomautus autohittaamisesta).

6. Hahmoja saa tehdä kahdeksanteen hahmoon asti vapaasti, mutta tämän jälkeen olisi hyvä, jos ennen uuden hahmon luontia kysyttäisiin ylläpidolta, onko hahmon tekeminen mahdollista. Tällä yritetään estää mahdolliset kertakäyttöhahmot ja ylläpidon ylimääräinen rasitus. Eli jos roolipelaat aktiivisesti kaikilla hahmoillasi, saat ilman muuta luvan kahdeksaa enempiinkin hahmoihin.

6.1. Hahmoja voi laittaa "jäihin", eli väliaikaisesti laittaa hahmon NPC-hahmoksi, jollon kukaan ei roolipelaa sillä, jos esimerkiksi inspiraatiota ei löydy. Tämä koskee sinua vain, jos sinulla on enemmän kuin yksi hahmo. Jäihin laittaminen on eri asia kuin lomalle lähtö ja sinun pitää olla silti aktiivinen roolipelissä, vaikka yksi hahmoistasi olisikin jäissä.

7. Muutokset hahmon tietoihin kuten raskaus, hahmon kuoleminen, hahmon vanhentaminen, suhteet jne. Ilmoitetaan kehitysvieraskirjassa ylläpidolle, joka sitten muokkaa tiedot.

8. Jos haluat luoda ongelmallisen hahmon, se on ok, mutta Apollon ei tarjoa opetusta vakavasti kehitys- tai tunnehäiriöisille. Jos hahmollasi on jonkinlainen terveysongelma (päässä tai kehossa), ota ongelmasta selvää ja huomioi se roolipelatessasi. Jos hahmollasi on esimerkiksi neurokognitiivinen häiriö, se ei tee hänestä automaattisesti aggressiivista tai sitoutumiskammoista.

9. Roolipeli on K13 siinä esiintyvien seksuaalisten ja väkivaltaisten teemojen takia. Harkitse ennen liittymistä, pystytkö lukemaan sellaista tekstiä. Ikärajasta ei luisteta.

Miljöö

Aika

SiCissä pelataan nykyajassa, eli hahmoilla on älypuhelimia ja opetuksessa käytetään myös esimerkiksi läppäreitä. Hahmojen huoneissa voi olla teknologiaa, joka täsmää hahmon varakkuuteen. 

Kuitenkin myös jotain vanhemmilta vuosikymmeniltä on säilytetty ja kaupungista löytyy esimerkiksi Drive-In teatteri ja tanssilava meren rannalta. 

Kalifornia

Kalifornian sää on talvisin noin 8°C ja kesäisin 17°C-20°C. Nämä lukevat viittaavat koulun sijaintiin, joka sijaitsee meren rannalla, joten ilmasto on leudompaa ja vaihtelee vähemmän. 

Kaliforniassa autoa saa ajaa 16-vuotiaana (aiemmin erilaisten lupien kanssa, mutta yksinkertaistettuna 16 -vuotiaana), joten myös koulun alueelle saavat 16-vuotiaat tuoda oman kulkupelinsä ja parkkeerata sen sinne.

Kalifornian väestö on lähes yhtä paljon valkoihoista ja latinoamerikkalaista. Tämän jälkeen tulevat selkeänä vähemmistönä aasialaiset ja sitten tummaihoiset. Tarkemmat tiedot (ja tiedot, joita minä käytin) löytyvät täältä. Jos hahmosi siis on kalifornialainen, huomaa, onko hän vähemmistöä vai enemmistöä. Toki kouluun tullaan muualtakin USA:sta ja myös muista maista.

Koulu

(Kuva tulossa) Oppiaineista ja opettajista voit lukea Koulu-kategorian sivulta.

Koulun nimi on Apollon Boarding School ja se on saanut nimensä tietysti Kreikan ja Rooman jumalkaartin Apollonista, joka on parantamisen, ennustuksen, musiikin ja runouden jumala. Tämän lisäksi hän edusti älyllistä tavoittelua ja oli myöhemmin tunnettu myös auringon jumalana. Apollon Boarding School velvoittaa oppilaitansa asumaan koulun alueilla ja on virallisesti sisäoppilaitos. 

Koulu sijaitsee kaupungin itäosassa muiden koulujen kanssa. Apollon Boarding School on kallis koulu ja sinne pääsee joko maksamalla suuren summan tai stipendillä. Opettajat ovat korkealle koulutettuja ja oppilaat mitä todennäköisimmin rikkaista perheistä.

Apollon Boarding Schooliin kuuluu tietysti koulun parkkipaikka (sekä opettajille että oppilaille) ja piha-alueet. Piha-alueina on esimerkiksi paljon nurmea sekä urheilukenttä hieman kauempana koulurakennuksesta. Liikuntahalli on urheilukentän vieressä. Etupihalla on suihkulähde, istutuksia ja penkkejä. Koulun takana on noin kilometrin suuruinen metsä, jossa on paljon polkuja ja pieneläimiä.

Kun koulun pääovista astuu sisälle, näkee modernin, valoisan aulan, jossa on vastaanottotiski, joka toimii samalla infona. Ovia johtaa länsi- ja itäsiipeen, ruokalaan, vessoihin sekä portaikkoon. 

Länsisiivessä sijaitsee osa luokista. (Kaikki biologian-, kemian- ja fysiikanluokat) Mitään muuta ei länsisiivestä oikein löydy. Jokainen luokkahuone on moderni mahdollisin lasiseinin ja erikoisvälinein, joita tarvitaan kyseisessä aineessa. Länsisiipeen johtava ovi lukitaan kello 18.00. tai kun viimeinen opettaja on poistunut sieltä. Vanhemmat oppilaat tietävät kuitenkin sivuovesta, joka sijaitsee portaikossa. Sitä ei laiteta lähes ikinä lukkoon.

Itäsiivessä on oppilaiden oleskeluhuoneita, opettajanhuone, kerhotiloja, koulun kirjasto sekä välipala-automaatteja. Jokaiselle luokka-asteelle on oma oleskelutilansa, mutta ei ole epätavallista, että toisen luokka-asteen oppilaat käyvät esimerkiksi vanhempien oleskelutiloissa.

Ruokalassa tarjotaan tietysti oppilaille ruoka, josta jokainen maksaa pienen osan. Ruokalan toisessa päädyssä on myös kahvio, jossa tarjotaan tunti ruokailun jälkeen ja siitä eteenpäin leivonnaisia ja kaikkea pientä purtavaa. Kahvio sulkeutuu kello 16.00.

Portaikosta pääsee toiseen kerrokseen, joka on lähinnä pelkästään luokkia. (Loput luokat, joita ei mainittu länsisiivessä olevan). Myös kirjasto jatkuu toiseen kerrokseen. Portaikosta pääsee vielä koulun katolle, jonne jokaisella on vapaa pääsy välituntisin ja ruokailutuntisin kello 8.00.-16.00. välisenä aikana. Ovi katolle menee kiinni kuitenkin vasta kello 18.00. ja senkin jälkeen katolle pääsee esimerkiksi palotikkaiden avulla. Katolla on pari penkkiä, yksi kaukoputki sekä istutuksia.

Asuintilat

Oppiloiden asuintilat sijaitsevat erillisissä rakennuksissa. (Jos katsotaan koulua edestäpäin, vasemmalle johtavan tien päässä on liikuntahalli ja urheilukenttä ja oikealle johtavan tien päässä asuinrakennukset.) Rakennuksille pääsee kuljettuaan noin kymmenen minuutin kävelymatkan koulurakennukselta oikealle johtavaa tietä. Matkalla on lähinnä vain puistomaista ruohoa ja puita sekä pari penkkiä.

Asuinrakennuksia on kaksi, molemmat ovat kaksikerroksisia. Rakennuksissa ei ole oikeastaan sen suurempaa eroa, ensimmäinen, nimeltään Protos (kreikaksi "ensimmäinen") on hieman modernimpi ja sen huoneet ovat leveäikkunaisempia ja kalustettu myös modernimmin. Toinen asuinrakennus, Allos, on kalustettu ja muotoiltu hieman klassisemmaksi, joten siellä on käytetty enemmän puuta ja tila on muutenkin jotenkin kotoisampi. 

Asuintiloista löytyy keittiö, vessat ja suihkut, pesutuvat ja olohuone (televisio sekä pelikonsoleita, jos oppilaat tuovat omiansa). Kirjahyllyt on täytetty tietokirjoilla. Oppilailla on omat huoneet ja myös mahdolliset kämppäkaverit, jos he niin haluavat. Jos tila alkaa loppumaan, kämppäkavereita nimitetään myös henkilöille, jotka eivät sellaista olisi edes halunneet.

Lemmikeitä koulun alueelle saa tuoda, mutta vain Allokseen. Jos hahmosi siis on esimerkiksi allerginen eläimille, kannattaa hänen luultavasti sijoittua Protokseen. Itse koulun sisätiloihin eläimillä ei ole mitään asiaa ja koulu kehottaakin miettimään, onko lemmikille hyväksi asua sellaisissa oloissa. Protokseen saa tuoda akvaario- ja terraarioeläimiä, kunhan ne eivät ole vaarallisia. Koulu ei kustanna lemmikkien ruokaa tai tarpeita ja lemmikkien tuhoamista tavaroista ja asioista tulee oppilaalle lasku. 

Asuinrakennus ja huone merkitään hahmon tietoihin seuraavasti: Protos/Allos H1 jne. Jos kahdella henkilöllä on sama huone ja sama rakennus tiedoissaan, ovat he silloin kämppäkavereita. 

Kaupunki

Apollon Boarding School sijoittuu kuvitteelliseen kaupunkiin Tyynen meren rannalla, Kalifornian rannikolla. Kaupunki on kohtuullisen suuri ja siellä asuu noin 500 000 ihmistä. Kaupunki kantaa nimeä Silverlining.

Apollon Boarding School on sijoittunut kaupungin itäpuolelle, kauemmas rannasta ja on rakennettu suuren kukkulan/ylängön huipulle. 

Kaupungista löytyy ostoskeskuksia ja rikas väestö asuu lähimpänä Apollon Boarding Schoolia, joten kaupatkin saattavat olla kalliita. Pikkuliikkeitä ja kioskeja on rakennettu paljon sekä tätä koulua, että muita lähistöllä olevia kouluja varten. Suurin piirtein kaikki löytyy tarpeeksi läheltä, puolen tunnin kävelymatkan tai sitten kymmenen minuutin automatkan päästä. Elokuvateatteri, kaksi ostoskeskusta, ensiapu, ravintola, kahvila ja klubi ovat nuorison suosituimpia kohteita.

Rannemmasta löytyy tanssilavoja, Drive-In teatteri, lisää ostoskeskuksia sekä turistipaikkoja kuten muistomerkkejä, kahviloita, ravintoloita ja muistotavaramyymälöitä. Rannasta löytyy tietysti myös hiekkarantoja, huvipuisto ja hotelleja.

Roolipelaaminen

Ensimmäisenä erilaisia roolipelitermejä, joita pyritään välttämään ja 'järjestys'-kohdasta eteenpäin neutraaleita ohejeita.

Munchaus

On hahmon voittamattomaksi tekemistä. Jokaisella hahmolla on vahvuutensa, mutta niillä pitää olla myös heikkoutensa. Voittamattomalla hahmolla on rasittava pelata ja sellaisen kanssa on rasittava pelata. Hahmosi ei voi väistää jokaista iskua tai olla täysin välittämättä vammoistaan. Täysikasvuinen mies voittaa luultavasti 16-vuotiaan hintelän tytön, vaikka tyttö yrittäisi kuinka kovasti taistella. Hahmosi ei tarvitse kärsiä jokaisen tappelun jälkeen kuolettavista vammoista, mutta ei se luultavasti pääse pois taistelupaikasta aivan ehjin nahoinkaan. Muchaus on luultavasti isommassa osassa erilaisissa eläimillä pelattavissa roolipeleissä, mutta mahdollisten kujatappeluiden varalta on tämä otettava huomioon myös SiCissä.

Autohittaus

On toisen hahmon liikuttamista. Et voi päättää, mitä vastapelaajan hahmo aikoo tehdä, etkä voi päättää, ihastuuko toisen hahmo omaasi. Sen sijaan käytetään erilaisia termejä kuten haluaisin, että tuo ihastuu minuun: Hahmo A yritti halata hahmo B:tä. Tähän vastapelaaja voi kirjoittaa roolitekstin siitä, että suostuuko hahmo B halaukseen vai ei. Voit myös kirjoittaa, että hahmosi tarjosi toiselle karkkia, johon vastapelaaja voi vastata, ottiko hänen hahmonsa karkin vastaan vai ei. (?) – merkkiä ei käytetä. (Hahmo A löi hahmo C:tä (?))

Spämmi

Älä laita montaa roolitekstiä samalla hahmolla peräkkäin, ennen kuin joku toinen on ehtinyt vastata. Jos tekstistäsi löytyy joku pieni kirjoitusvirhe, älä korjaa sitä lähettämällä korjausta roolipeliin, vaan korjaa se mielummin chatissa – jos korjaat. Kunhan sanasta saa selvää, ei sitä tarvitse korjata.

Teleporttaus

Koulu, jossa hahmoilla roolataan, on suuri paikka. Jos hahmosi on länsisiivessä, ei hän pääse koulun pihalle parilla lauseella. Vähimmillään on kirjoitettava yksi rooliteksti, jossa hahmo vain kulkee tiettyyn suuntaan sinne päästäkseen, mutta älä kuitenkaan spämmi. Hahmo ei voi teleportata, eli siirtyä yhdessä roolitekstissä paikasta toiseen, ellei paikka ole hyvin lähellä.

Metapelaus

Tietysti voit mennä lukemaan toisen hahmon tiedot ennen, kuin roolipelaat hahmon kanssa ja se olisi oikeastaan suotavaa. Jos tiedoissa kuitenkin lukee, että hahmon heikkous on hänen pisamansa, ei oma hahmosi voi tätä asiaa tietää ennen, kuin kokee sen roolipelissä, vaikka sinä sen tiedät. Toisin sanoen, hahmosi ei tiedä sitä, mitä sinä tiedät. Samoin, jos joku roolipelaa toisen kanssa ja heidän hahmonsa suunnittelevat lähtevänsä kaupunkiin, oma hahmosi ei voi tietää sitä ennen, kuin kokee sen roolipelissä, jos kerran ei ole ollut paikalla kuuntelemassa tai joku sitä hänelle kerro.

Järjestys

Jos roolitte ryhmänä ja teitä on enemmän kuin kaksi roolipelaamassa, sopikaa vaikka chatissa jokin järjestys, miten roolipelaatte, ettei toinen ehdi roolipelata samaa kohtaa, vaikka itse olet vasta kirjoittamassa. Siis tyyliin ”Roolipelaaja 1 – Roolipelaaja 2 – Roolipelaaja 3”. Näin vältytte roolipelin sekavaksi menosta, kun jokainen roolaa vain niin nopeasti kuin pystyy.

Hahmon tappaminen

Roolipelissä kuolee harvoin hahmoja, mutta jos haluat näyttävän hahmon poistumisen, se onnistuu kyllä. Kysy ylläpitäjältä, ennen kuin tapat hahmosi, jolloin sinulle annetaan joku hyväksyvä tai kieltävä vastaus. Hahmon voi viedä pois esimerkiksi niin, että roolii, miten hän vaihtoi koulua tai valmistui. 

Raskaus

Ihmiset voivat lisääntyä keskenään roolipelissä, mutta lisääntyminen ei ole roolipelin idea, joten ylläpito sallii raskauden harvoin.

Toisen kanssa roolipelaaminen

Jos tahdot roolipelata hahmollasi jonkun toisen kanssa, voit tiedustella chatissa, onko kenenkään hahmo vapaana. Jos on, hahmot voidaan sopia kohtaamaan jossain päin koulua. Älä teleporttaa paikalle. Vaihtoehtoisesti jos kaksi pelaajaa ovat jo roolimassa hahmoillaan, voit tunkea hahmosi mukaan. Sinun ei tarvitse kysyä lupaa liittyä muiden roolipelaukseen varsinkaan, jos se tapahtuu julkisella paikalla. Jos kuitenkin esimerkiksi kaksi hahmoa ovat toisen huoneessa ja ovi on lukossa, hahmosi ei voi vain tulla sisälle, vaan hänen on tietysti koputettava oveen ja hän pääsee sisälle, jos pääsee. Roolipeliseuraa etsiessäsi hahmosi ei välttämättä tiedä, että juuri sen oven takana on porukkaa, jolle hän voi jutella, joten älä metapelaa ja laita hahmoasi tietämään oven takana olevista ihmisistä.

Kun olet saanut seuraa, voitte roolipelata niin pitkään, kunnes tilanne on ohi ja hahmonne jatkavat matkaa. Toisaalta joku pelaaja, jonka kanssa roolipelaat, voi joutua lopettamaan yhtäkkiä roolipelaamisen. Hän joko vie hahmonsa pois tilanteesta tai sovitte jatkavanne toisen kerran. Se tarkoittaa sitä, että hahmonne jäävät siihen kohtaan ja tilanteeseen ja jatkavat vasta, kun hahmojen roolipelaajat ovat taas kaikki paikalla. Tällöin et voi myöskään roolipelata muiden kanssa hahmollasi, joka on jäänyt tilanteeseen. Jos tilanne ei jostain syystä jatku pariin viikkoon, voi hahmon viedä pois tilanteesta ja jatkaa seuran etsimistä.

Oma profiili

Kun hahmosi on hyväksytty, löytyy sen tiedot nimeään painamalla oppilaslistalta. Sieltä löydät hahmosi tiedot, jotka olet laittanut lomakkeeseen, sekä hänen tavaralistansa ja kaiken muun.

Roolipeliteksti

Edellisissä kohdissa olet toivottavasti sisäistänyt suurin piirtein sen, miten roolipelissä käyttäydytään. Nyt on itse tekstin vuoro. Ensimmäisenä, kun kirjoitat roolitekstiä, laitat oman hahmosi nimen. Laita se joko nimikenttään tai sitten laita se itse tekstikenttään ensimmäiseksi ja nimikenttään voi laittaa oman nickinsä (=nettinimensä). Laita myös, missä päin koulua tai kaupunkia hahmosi sillä hetkellä on. Roolitekstistä saa pitkän ja hyvän, jos kuvailee paljon, käyttää eri sanamuotoja, oikeinkirjoittaa ja on selkeä. Älä kerro yhdellä lauseella, miten hahmosi käveli koulun käytävällä, vaan kerro, mitä hän näki, mitä hän kuuli ja minne hän on menossa. Mitkä ovat hahmon ajatuksia? Sinun ei tarvitse kirjoittaa kilometritarinoita ja jos sinusta tuntuu, ettet jaksa kirjoittaa pitkästi, niin kirjoita lyhyemmin. Tarjoa kuitenkin vastaroolijalle jotain, mihin reagoida ja laita hahmosi reagoimaan myös toisen rooleihin, niin pelaamisesta tulee mielenkiintoista.

Esimerkkirooli:

Matti Meikäläinen ~ Puisto

Kävelin puistossa. Ilta oli jo pitkällä ja jostain syystä tunnelma oli oudon aavemainen. Tuntui, kuin kaupungin harmaa savukerros olisi laskeutunut juuri siihen puistoon, sillä oli sumuista. Kulkiessani eteenpäin kenkäni painuivat hieman tiiviiseen hiekkaan, joka oli päivän aikana ehtinyt kuivahtaa, mutta alkoi taas kostua. Puut yläpuolellani olivat aivan hiljaa, kuin varuillaan. Jatkaessani matkaani huomasin, ettei puistossa ollut mitään muuta liikettä kuin minä. Oravat olivat joko nukkumassa tai sitten varoivat minua ja roskat maassa olivat aivan paikoillaan. Minua alkoi hirvittää tuo ahdistava hiljaisuus ja tiivistin tahtiani päästäkseni äkkiä pois niin aavemaisesta paikasta.

Tietysti, jos olet vasta aloittelija, et välttämättä kykene hirveän yksityiskohtaiseen tekstiin, mutta pyri siihen. Tavatessasi toisen hahmon voit käydä lukemassa hahmon tiedot, että tiedät edes, minkä näköinen toinen on. Voit siis kuvailla myös toisten hahmoja. Puhuessa aloitetaan seuraavalta riviltä ja käytetään ”näitä” merkkejä. Roolipelissä puhutaan kirjakielellä, ellei hahmosi satu omaamaan murretta, jolloin sen repliikit pelkästään kirjoitetaan murteella. Jos rooliteksti sisältää jotain vähän rajumpaa, laitetaan varoitus ennen roolitekstiä, vaikka ennen hahmosi nimeä. Jos tahdot kirjoittaa jotain roolipelin ulkopuolista tekstiisi, käytä //näitä merkkejä ja laita juttusi roolitekstin perään. Roolipelissä käytetään joko minä- tai hän-muotoa ja mieluiten imperfektiä.

Raha

SiCissä oli ennen käytössä oppilaiden oma "kuukausiraha", mutta kesän 2018 myötä ominaisuus poistui. Tästä lähin hahmot voivat kuluttaa niin paljon rahaa, kuin hänen pelaajansa vain antaa kuluttaa. Silti täytyy huomata hahmon rahatilanne, köyhä hahmo ei voi ostaa kiiltävänuutta Bentleytä. Hahmot voivat antaa toisilleen tavaraa ja kaikki tämä tapahtuu pelissä, mutta jos esim. hahmon saaman korun haluaa hahmon tavaraluetteloon, täytyy tavara sekä sen kuvaus ilmoittaa kehityskirjassa, jonka jälkeen tavara lisätään luetteloon.

Silverliningin (kaupungin, jossa pelataan) kaupoissa ja paikoissa voi käydä pelissä kuluttamassa hahmojen rahaa, mutta kulunutta summaa ei tarvitse ilmoittaa missään, koska hahmolta ei vähennetä rahoja.

Status

Hahmoille äänestetään yhden tai kahden kuukauden välein (riippuu roolimisnopeudesta) status, johon vaikuttavat sekä ylläpidon mielipide, että roolipelaajien. 

Tämä tarkoittaa siis sitä, että muut hahmot saattavat tuntea sinun hahmosi statuksen takia jostakin (jo ennen, kuin ovat roolipelanneet tämän kanssa). Jos hahmollesi äänestetään status "suosittu", on hahmosi luultavasti... no... aika suosittu koulussa. Jotkut hahmot saavat automaattisesti statuksen esimerkiksi tapeltuaan "suositun" kanssa, jolloin heidän statuksekseen voi tulla esimerkiksi "yksinäinen susi". Jos suositun kanssa aloittaa seurustelemaan, tulee seurustelukumppanista luultavasti myös "suosittu" tai ainakin "seurustelee suositun kanssa". Hyvin stereotypisesti käyttäytymisestä voi myös tulla status, kuten "huora" taikka "narkkari". 

Status lähtee, jos muut äänestävät sen pois hahmolta. Tämä tapahtuu samaan aikaan yhden tai kahden kuukauden äänestyksissä. Status lähtee myös pois, jos hahmo lähtee koulusta pois (esimerkiksi eroaa tai valmistuu), mutta hyvin kuuluisista hahmoista voi tulla "legendoja", eli uudemmat oppilaat voivat puhua heistä (tyyliin "Kuulin, että täällä oli joskus oppilas, joka...") 

Kaikilla ei välttämättä ole statusta ja statusten nimiä ja selityksiä saa ehdotella. Aina kaikki statukset eivät ole äänestettävissä. Uusimmat hahmot saavat aina "uusi oppilas/opettaja" statuksen, jolloin muut automaattisesti voivat olettaa, että "Hei, sinä olet se uusi tyyppi!". Statuksia voi olla enemmän kuin yksi ja ne voivat yhdistyä.

Koulunkäynti

Oppilaat valitsevat pakollisten aineiden lisäksi valinnaisaineita, joita käyvät koulussa. Oppituntiroolipelejä järjestetään välillä ja sen lisäksi oppitunneista voi kirjoittaa tarinoita. Ensimmäiset oppitunnit alkavat aina 9.00. ja loppuvat 14.00.-16.00. välisenä aikana riippuen päivästä ja luokka-asteesta. Lisää aineista ja niiden valitsemisesta voit lukea Oppiaine- ja opettajalistoista Koulu-kohdasta. 

Oppilaat nukkuvat koululla asuinrakennuksessa, jonka ovat vuoden alussa päättäneet itselleen. Mahdolliset lemmikit ja kämppäkaverit ovat mahdollisia, mutta eivät pakollisia. 

Koulua käydään normaalisti ja vapaa-aikana saa tehdä mitä lystää, kunhan noudattaa lakia. Oppilaat saavat järjestää juhlia esimerkiksi vuokraamalla mökkejä metsän toiselta puolelta (auktoriteeteille ei silti kannata kertoa mitään), myös lukupiirit jne. kerhojen järjestämiset onnistuvat.

Vuoden aikana erilaiset tanssiaiset ja discot koulussa ovat yleisiä ja vuoden loppua kohden lähtevät luokat luultavasti luokkaretkille (jos parilla luokalla on vain vähän oppilaita, luokat yhdistetään luokkaretken ajaksi). Lomista voi myös roolipelata.

Luokat

Oppilaat ovat ensimmäisellä (kutsutaan myös Freshman) luokalla kun ovat noin 15-16 vuotta vanhoja. Toisella luokalla (Sophomore) he ovat 16-17 vuotiaina. Kolmannella (Junior), kun he ovat 17-18 ja viimeisellä luokalla (Senior) kun he ovat 18-19.

Oikeasti kaikki luokat ovat vuoden nuorempia, kuin mitä tuossa luetellaan, mutta ylläpitäjä halusi luokista hieman vanhempia. 

Keskiarvon parantaminen ja osallistuminen tunneille

Keskiarvo annetaan aina joulukuussa ja kesäkuussa. Sitä voi parantaa esimerkiksi osallistumalla koulun toimintaan. Kerhoihin liittyminen, tarinoiden kirjoittaminen, roolipelaaminen, opettajien kanssa roolipelaaminen, tuntiroolipeleihin osallistuminen ja mainostus kaikki lasketaan keskiarvon hyödyksi, eikä keskiarvoa voi käytännössä tiputtaa.

Jos haluat kuitenkin, että hahmollasi on huono keskiarvo vaikka oletkin osallistunut aktiivisesti toimintaan, voit pyytää sen pudottamista ylläpidolta.

Lomakkeeseen -->

©2018 School in California - suntuubi.com